Table of Contents

VÄLKOMMEN

Stella W, Falsterbo 2014 med Christoffer Andersson
Stella W, sto 09
Sashi W, sto 08
Armani W, hingst 08

Välkommen till Stall Ekeberg i Husaby på Kinnekulle, mitt emellan Lidköping och Götene/E4. Här utvecklar vi kvalitetshästar främst för hoppsporten.

I stallet har vi nu

EN NIOÅRING
Stella W prestations- och selektionssto e Cartier-Landlord, dräktig med Diarado e Diamant de Semilly - CorradoI
OCH EN 4-ÅRIG VALACK
Max W e Warrant- Landlord som startade tävlingskarriären i år
och Naomi, AB-diplomerat avelssto och selektionssto, SWB.

Bilder och mer om hästar och härstamning under stonas namn i högerspalten.

Max W e Warrant-Landlord född 2014, diplomföl
Henna W, sto e Heartbeat-Landlord född 2011. Foto Pernilla Hägg
Sashi W, segrande hopptalang på Kvalitétsbedömningen 2012.
Latina med, Henna W, e Heartbeat född 2011.
Luna W, sto 09

Foto Ingvar Andersson, om ingenting annat anges

NYHETER

JULI-AUGUSTI 2017
STELLA W gör stark comeback efter skada, vila och rehab. 10 starter på tre sensommarmeetings, 6 felfria rundor och tre placeringar. Mycket fin form. SASHI W är fortsatt lysande med placeringar som 2:a och 5:a på 1.40, 4:a på 1.45 med Debbie McCarthy Connor, rankad bland USA:s 100 bästa hoppryttare. MAX W går sina sista sommarlovsveckor med kompisarna i beteshagen. I mitten på september inhoppning med Nils Stridh Svensson.

JUNI 2017
SASHI W tävlar 3-stjärnigt i USA, placerad 2:a, 5:a och 8:a med Debbie McCarthy Connor, bilden ovan. MAX W tar det mycket lugnt i sommarhagen med jämnårig kompis från Nydala. STELLA W tränar för nystart i juli.


MAJ 2017
Max W gör sitt unghästtest med glans. Höga betyg på exteriören, lite matt i hoppningen för dagen, men lovande hopptalang, klass 1 och lovande gångartstalang, klass 1. Ridprov med beröm godkänt för samarbetsvilja, för att han är väl framme i sin utbildning, bär upp sin ryttare väl och visas väl av Sofia Spaak Andersson!

FEBRUARI-MARS 2017
Max W i träning på Nydala för unghästest i maj. Från Florida hörs lovord och fina resultat för Sashi W. Stellas rehabilitering närmar sig slutet, från maj i full träning, äntligen!

SEPTEMBER-OKTOBER
Max W rids in av Sofia, Sanna och Christoffer på Nydala, och sköter sig mycket bra. Hem till Husaby för cirka tre månaders vila.

JULI-AUGUSTI
Stella har haft problem med ryggen och är under behandling. Max W går i sommarhage på Råbäck med sina årskompisar, alla tre nu valacker.

JUNI
LATINA höjs till avelsvärdebokstav A, mycket nära Elit i poäng! Sashi W och Stella W får prestationsklass 2*, av tre möjliga. Henna W som inte hunnit prestera så mycket få 1*. Samtliga våra ston har nu beteckningen Selektionssto, bedömda som särskilt lämpliga för avel.

MAJ
Stella W glänser på Grevagården, går en fin dubbelnolla på 1.35 i Hammarö. En lindrig skada sätter sedan stopp, ingen start i Falsterbo i år.

APRIL
Dubbelnolla i 1.40-debuten för Stella!

MARS
Stella W gör en flygande start på 1.30 i Jönköping.

FEBRUARI 2016
Sashi W är såld till en framgångsrik amerikansk Young rider. Stella W tränar inför årets första start. Max W missar planerad löshoppning, han står inne i fyra veckor med en knepig hovböld.

DECEMBER
Sashi W flyger till Florida, USA för att tävla där under vintern. Stella W har vilat, träningen påbörjad för 2016. Max W tränas i ett par korta pass i löshoppningsbana, över låga bommar. Naturtränar annars med sina jämnåriga.

OKTOBER
Sashi W såld till Ludo Philippearts!
Sashi har varit en glädjekälla från första dagen, som föl, genom unghästtester med superresultat, Falsterbo och Breeders-finaler och med placeringar i sin internationell debut i Danmark i somras. Utvecklad, tränad och tävlad av Christoffer och Sofia på Nydala Equestrian. Nu har hon börjat sitt nya liv i superstallet i Belgien.
Stella W nollade fint i första kvalet på Flyinge, men missade i andra, ingen final i år.
Max W växer sig stor! Han utvecklas fint med sina kompisar i hagen på Råbäck. De tre som är hemma glassar i höstsolen, ensamma i stora hagar,

SEPTEMBER
Sashi W har visat klassen med flera fina rundor på 1.40. Stella W är kvalad till Avelschampionatet och Breeder's.
Henna W har gjort sin första tävling med Caroline Bohre, hoppstipendiat på Strömsholm - 0 fel på 80 cm, en bom ner på 90. Mycket fin i formen.

JULI - AUGUSTI
Sashi W och Stella W i topp!
Sashi gjorde sina första internationella starter i Riders Cup i Danmark . 1* Big Tour, med Christoffer Andersson i sadeln. 0 fel och 16:e placerad av 100 startande på 1.30-hinder.. 0 fel och placerad 12:a av 88 startande på 1.35. Helt glänsande. Inte många 7-åringar gör om det.
Stella W visade kvaliteten på Varberg Summer Show i förra veckan: en suverän dubbelnolla på 1.25 och en nollrunda på 1.30!

JUNI
Stella W på banan igen efter skada och lång konvalescens - felfri på 1.30 på Grevlundas fina tävlingar. Sashi W gick sitt livs tredje 1.40, svår bana och felfri!
Båda i fin form på Åby, Göteborg över midsommar. Sashis suveräna 1.35-runda i videoklippet ovan.

MAJ
Sashi W är i högform. Två fina, felfria rundor i Norrköping Horse Show och klar för finalen i 7-star Spring Tour söndag 24 maj! Videoklipp på facebook.com/stallekeberg.com

APRIL
Henna W är såld. Hon har nu flyttat till Strömsholm för vidare utbildning, träning och tävling för RS Strömsholm.

MARS
Tävlingsåret 2014 gav Sashi W en plats i topp - 10:a i Sverige i sin årskull! I säsongsdebuten i Jönköping var hon återigen felfri, 9:a av 50 startande.

FEBRUARI 2015
Henna W har varit i träning hos Christoffer Andersson, Nydala Equestrian och har gjort sina första rundor på hinder.

Max W, 10 månader, avvand, stor och stilig, har flyttat till jämnåriga hingstkompisar på Råbäcks säteri. Inte så långt bort, vi kan hålla kontakten.

NOVEMBER
Sashi W går den ena felfria 1.30 rundan efter den andra. Hon gjorde sin första start på 1.35, avdelning A på Grevagården i november - felfri och placerad i konkurrens med 60 startande, de flesta äldre och mer rutinerade! Se filmen här:

OKTOBER 2014
Sashi W och Christoffer Andersson visar upp sig i två felfria kval på Flyinge och går till final! En bom ner. slutresultat placerad 11 av 35.

SEPTEMBER
Sashi W är kvalad till Breeder's i oktober. Gör tre starter den här månaden, solklara nollrundor. Stella W är också klar för Avelschampionatet på Flyinge, men vrickar foten…

Max W, diplom och tvåa i fölchampionatet

AUGUSTI 2014
Stella W och Christoffer Andersson gör repris på förra årets succé på Champion of the Youngsters - 0 fel från kval 1, kval 2, final och omhoppning. 12 av 203 femåringar klarade det!
Max W, 3 månader, visas på fölbedömningen, tar diplom och en andraplats i championatet!

JULI 2014
Sashi och Stella går båda semifinalerna i Falsterbo med den äran.

JUNI 2014
Sashi Och Stella båda hos Rolf-Göran Bengtsson och Bo Kristofferson i Breitenburg för några dagars träning.

Henna W 2011 visar hoppbegåvning. Foto pernilla Hägg

MAJ 2014
Den 3:e maj får Latina en stor och vacker hingstunge. Han döps till Max W
Henna W visas på 3-årstest med höga poäng och extra beröm för fin benteknik i hoppning.
Sashi tränar några dagar med Christoffer hos RGB i Breitenburg.
Sashi och Stella båda kvalade till Scandinavian Open i Falsterbo.

APRIL 2014

MARS 2014

FEBRUARI 2014
Luna W till och med maj i träning för Anneli Borgh.

JANUARI 2014
Sashi och Stella i träning hos Christoffer Andersson, Nydala, för vårens tävlingar.

Stella W, Youngster-kval och final med 0 fel. Foto Pernilla Hägg

AUGUSTI 2013
Stella W går etta som gångartshäst på Kvalitetsbedömningen! Men också med poängen 8,8 i hoppning och 9,5 för galoppen.

AUGUSTI 2013
Dubbelsuccé på Champion of the Youngsters.
Sashi W gick felfri hela vägen till final och omhoppning, fyra klockrena rundor! Med Christoffer Andersson i sadeln var hon en av fem 5-åringar, av över 170 startande, med den strålande prestationen.

Stella W startade i sin första större tävling - och var felfri genom två kval och en final, med Christoffer. Tolv 4-åringar, av de 135 startande, klarade det.

JULI 2013
Sashi W f 2008 (e Careful-Landlord) gjorde två fantastiskt fina rundor med Christopher Andersson i semifinalerna på Falsterbo i juli 2013.

MAJ, JUNI, JULI 2013
Luna W tränar med Anneli Borgh och Petra Lundquist på Store Höjen Dressyr och blir bara bättre.

OKTOBER 2012
Sashi W kvalade i semifinalerna till Avelschampionatet. På Flyinge tog hon en strålande tredjeplacering i Breeder's Trophy med Sofia Spaak Andersson i sadeln.

SEPTEMBER 2012
Sashi W blir bästa hopphäst på Kvalitetsbedömningen, med diplom och höga domarpoäng (8 8 8 exteriört, 9,8 på hoppningen).

MAJ 2012
Stella W tog en andraplats och mycket fina 50 poäng på 3-årstestet med 3 x 8 exteriört, 9,8,9 på galopp och hoppning.

AUGUSTI-SEPTEMBER 2011
Henna W till final i fölchampionatet på Axevalla , blev 2:a och kvalade till Riksföl. Där gick hon till final och tog bronsplatsen, med mycket fina lovord

MAJ 2011
Sashi W tog hoppdiplom och en andraplats i 3-årstestet på Grevagården i Skövde.

UNGHÄSTAR

Våra unghästar är mycket hanterade, trygga och tillitsfulla. Samtliga hästar är regelbundet verkade, vaccinerade, registrerade i ASVH samt anslutna till Breeder's Trophy. Ring Ulla Wingård för mer information: 073 301 9590, 0511-34 32 90

SASHI W

Sashi W, 3:a på Breeders Trophy 2013
Sashi sommaren 2010
Sashi W, segrande hopptalang på Kvalitétsbedömningen 2012.

Sto e Careful (Contender-Veritas) u Latina e Landlord(Landgraf-Rushing Water xx), född 1 juni 2008.

Sashi W tog diplom med 8-8 i hoppning och en andraplacering på sitt 3-årstest. 2012 bästa hopphäst på kvalitetsbedömningen och 3:a i Breeder's Trophy under avelschampionaten på Flyinge samma år. Som 5- och 6-åring har hon radat upp fina nollrundor på 1.30 och 1.35-hoppningar med Christoffer Andersson i sadeln. I final på Breeder's i oktober. 2015 internationell debut med placeringar i Danmark.

Hennes resultat 2014 gav henne toppranking i årskullen, nr 10 i Sverige.

Hösten 2015 såldes Sashi via Ludo Phillippaerst till en framgångsrik ung ryttare i Florida.

STELLA W

50 poäng, tvåa på 3-årstest
Stella W, sto född 2008 e Cartier-Landlord. Foto Pernilla Hägg

Sto e Cartier (Contender-Capitol i) u Latina e Landlord(Landgraf I-Rushing Water xx) född 2009. Stella fick fina 50 poäng på sitt 3-årsfest med 9 på sin galopp, 8 och 9 i hoppbetygen. Som 4-åring var hon etta på kvalitetsbedömningen och startade tävlingskarriären med en rad felfria rundor med Christoffer Andersson som pilot. I augusti 2014 gjorde de om bedriften på Champion of the Youngsters 2013 - felfria rakt igenom kval 1 och 2, final och omhoppning!

Sommaren 2015 kvalade hon till Breeder's med en hel rad felfria 1.30 rundor.

MAX W

Max W, två veckor. Foto Sarah Wingård

e Warrant (Numero Uno-Nimmerdor) född 3 maj 2014. En superkille som tog diplom och en andraplacering på fölchampionatet i augusti. Nu tränas han för livet i en liten flock med tre jämnåriga hingstar på Råbäcks säteri.

AVELSTON

Vi har haft två avelston i bas för aveln, båda svenska varmblod, SWB.

Latina född 1999 med meriterad hoppstam, e Landlord (Elit) u Nighttimes Adventure e Paroll.

Mer om Latina

Naomi född 1998, i hennes stam finns både dressyr- och hoppbegåvning med hoppdiplom men något plus förr dressyren, hon är e Eloge(dubbel bruksprovsvinnare) u Simone e Ceylon(Elit).

Mer om Naomi

Naomi och Latina, december 2007. I väntans tider.

Latina

Latina är född -99, e Landlord - Nighttimes Adventure(stofamilj 55)- Paroll, svenskt varmblod, SWB och pappa till Jens Fredricsons berömda Isac.

Modern tävlade framgångsrikt upp till 1.45 i hoppning. Stofamilj 55, (Hakata-familjen) innehåller en rad framgångsrika avelsston som lämnat prestationsavkommor på tävlingsbanan.

Landlord premierades Elit, hans många meriterade avkommor inkluderar t ex Rodrigo Pessoas VM-häst Lianos och Jens Fredricsons Lunatic, internationell framgångssaga.

Latina mäter 1.62 över manken, en mycket fin hopphästmodell, smidig, vändbar, fantastiskt god hoppteknik.

Hon kom till oss som 6-åring, har tävlat sparsamt men har vinster och placeringar i lätta klasser upp till 1.10 och kapacitet för minst Msv hoppning.

2016 fick Latina avelsvärdeklassen höjd till A.

Latina fick den 1 juni 2008 Sashi W, ett stoföl e GP-hingsten Careful 1112, född 1999 e Contender-Veritas, en stam i det absoluta toppskiktet i Europa, i både avel och tävling. Han var segerhingst i hoppning i sitt tyska bruksprov 2003.

Sashi W var trea i Breeders som 4-åring och i final som 6-åring, tävlade mycket framgångsrikt coh såldes 2015 till USA fär hon har rader av fina placeringar.

2009 föddes hopplöftet Stella W. Hon är e Cartier, Contender-son som Careful, med stark holsteinerstam för hoppning, morfar är Capitol I. Stella har vinster och placeringar upp till 1.40. Hon är 2018 dräktig med Diarado e Diamant de Semilly - Corrado I.

I juni 2011 fick Latina en turbosnabb, långbent dotter e Heartbeat (Heartbreaker-Ramiro Z). Henna W tog en andraplats på fölchampionatet och en tredjeplats på Riksföl. Hon är inriden och tränad på Nydala Equestrian.

Henna W såldes i mars 2015 till RS Strömsholm för vidare utbildning, träning och tävling.

3 maj 2014 föddes Latinas första hingstföl, Max W, e Warrant, med far och morfar i holländska och europeiska hopptoppen: Numero Uno-Nimmerdoor. Warrant hann vinna Grand Prix-hoppningar och tog placeringar i världscupen innan han 2013 såldes till USA.

Max W startade tävlingskarriären 2018 med fina resultat.

Latina blev mycket sjuk och fick somna in vintern 2017.

Foto: Ingvar Andersson

Latina tavlar i Falköping våren 06
Latina i fin form

Naomi

Naomi och Latina på sommarbete 2007
Naomi är född 1998, hos Yvonne och Ingvar Gustavsson, Gällstad. Hon är e Eloge(dubbel bruksprovsvinnare)-Simone-Ceylon (Elit), svenskt varmblod, SWB.

Naomi är 1.70 över manken, med naturlig resning, mycket fina gångarter med avspänd skritt och elastisk, taktmässig trav. Hon har lätt för samling, är smidig trots sin storlek, och hoppar gärna med bra teknik.

Naomi fick avelsföreningens diplom som treåring, betäcktes med Flyingehingsten Ragazzo och fick ett stoföl 2002, Nefertiti. Hon har tävlat framgångsrikt i hoppning.

Naomi är premierad AB.

Naomi kom till Ekeberg 1 augusti 2006. Hon betäcktes i maj 2007 med Dionysos, f -97 e De Niro (e Donnerhall) ue Rubinstein , och fick ett fantastiskt fint hingstföl, klass 1 på fölmönstringen.

2009 fick vi Luna W, ett vackert stoföl efter Richfield (Riccione-Ferragamo). Richfield vann bruksprovet i dressyr 2004.

Mer om Luna W under UNGHÄSTAR nedan.

Naomi och Anneli Borgh

STALL och HAGAR

Interior stallet
Skötplats
Naomi i stallet
På väg ut i sommarhagen
Sommarhagen i höstdimma
Latina i stallet
Sommar
Stallhagen
En av två vinterhagar
En av två vinterhagar

KONTAKT

Ring Ulla Wingård, 073 301 95 90 eller 0511 34 32 90.

E-post: ulla.wingard@stallekeberg.com